Categories
Blog

Superdemping door Bilstein Schokdempers, veiligheid en Bilstein

Schokdempers zijn een onmisbaar onderdeel van de auto. Niet alleen om de vering te dempen, maar vooral wegligging en bestuurbaarheid van de auto. Een paar goede schokdempers zitten meestal standaard op elke auto. Mocht je meer willen dan zijn de speciale schokdempers van Bilstein een must.

On en off road

De Bilstein schokdempers zijn te verkrijgen in verschillende categorieën: street performance en offroad performance. Zie: https://www.extreme-carstyling.nl/bilstein/. De Bilstein street performance schokdempers zijn uitermate geschikt om in combinatie met Eibach vering gebruikt te worden. Het voertuig kan zo maximaal verlaagd worden wat de wegligging, bestuurbaarheid en het remmen allemaal ten goede komt. Veel automerken zijn standaard uitgevoerd met Bilstein schokdempers, maar het bedrijf heeft een hele serie schokdempers die gemaakt zijn om de prestaties van de auto te verbeteren. De maximale verlaging hangt van het soort auto af, de gebruikte vering en schokdemper. De Bilstein schokdempers worden in combinatie met de Eibach vering uitvoerig getest in de praktijk. Het paradepaardje van Bilstein B16 Clubsport. Een schokdemper origineel gemaakt voor het racecircuit, maar aangepast zodat deze ook op de openbare weg gebruikt mag worden. De schokdemper óntziet’het chassis in extreme situaties en snelle bochten.

Een offroad voert stelt andere eisen aan vering en schokdempers dan een auto op de weg. De schokdempers van Bilstein zijn afgestemd om ook de offroad voertuigen zo soepel mogelijk te laten rijden over oneffen terrein. De schokdempers zijn gemaakt om te passen bij de grote wielen en de hoogte van de auto’s. De Bilstein B8 5100 is zelfs in hoogte verstelbaar. De offroad schokdempers zijn geschikt voor diverse suv’s, terreinwagens en pick-uptrucks.

Bilstein techniek en testen

Alle schokdempers zijn voorzien van de Bilstein gasdrukdemper. Het hydraulische gedeelte wordt op druk gehouden waardoor er een betere wegligging is en de schokdemper sneller en beter presteert. Wat de schokdempers helemaal uniek maken, is de mono-tube upside-down technology. Hierdoor is een constante hoge demping mogelijk. Ook is een groot aantal van de Bilstein schokdempers aanpasbaar aan wat de bestuurder wil.

De Bilstein schokdempers worden niet alleen in de fabriek uitvoerig getest, maar ook in de praktijk. In Duitsland op de Nürburgring en ook ook offroad in Californië in de Verenigde Staten. Bilstein produceert ook schokdempers en andere onderdelen voor de race industrie, het is dus belangrijk dat hun producten in de praktijk doen wat ze beloven.

Waar te kopen? Wij kunnen van harte aanbevelen de winkel Extreme Carstyling, ook al eerder in dit artikel aangehaald. Geweldige service, lage prijzen, wat wil je nog meer. Ben je woonachtig in de UK, dan is het goed om te weten dat je daar sinds kort ook gemakkelijk terecht kan bij extreme-carstyling.co.uk/bilstein/. Ook daar is overigens kosteloze verzending van toepassing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *