Categories
Blog

5 Voordelen van elektrische rijwielen

Waarom zou je een elektrisch rijwiel kopen? We fietsen al generaties lang met “normale” fietsen, is er een goede reden om op een eBike te stappen, en te trappen? Ja hoor, er zijn vele voordelen van elektrische rijwielen voor zowel dames als heren. Welke voordelen voor jou als fietser van belang zijn kunnen verschillen, we hebben op deze pagina de vijf meest genoemde voordelen van elektrische fietsen op een rijtje gezet.

 

Vergelijk direct de diverse merken en modellen elektrische rijwielen in de webshop van Fast & Furious, dé online specialist in scooters en eBikes.

 

1. Elektrische rijwielen voor dames en heren

Net zoals je damesfietsen en fietsen voor mannen kunt kopen, geldt dat ook voor elektrische rijwielen. Daarnaast zijn er ook unisex modellen die voor iedereen geschikt zijn. Naast de bekende tussenstang is vooral ook de hoogte van het frame van belang. Wanneer deze te hoog is zal de balans niet goed zijn, wanneer de framehoogte juist te laag is kun je niet comfortabel trappen. In de webshop van Fast & Furious kun je een handige formule vinden om de juiste framehoogte te bepalen. Hoewel je het zadel bij elektrische fietsen in hoogte kunt verstellen zul je merken dat een fiets op de juiste hoogte veel fijner rijdt. Houd daar bij een elektrisch rijwiel kopen zeker rekening mee.

 

2. Fietsen is gezond

Beweging is goed voor jong en oud, door regelmatig te fietsen kun je fit blijven. Helaas gaan we nog te vaak met de auto of reizen we met het openbaar vervoer. Een fiets rijdt niet fijn, is niet comfortabel of je verzint een ander excuus. Met een elektrisch rijwiel kun je geen excuses meer maken, je kunt voortaan probleemloos de weg op en snel door het verkeer en de natuur fietsen zonder enige moeite. Je komt meer in de buitenlucht, en het geeft jouw lichaam net dat beetje beweging om je spieren in gang te zetten, en jouw bloedsomloop te stimuleren. Elektrische rijwielen kopen doe je dus niet alleen om van A naar B te komen, je wordt bij elke beweging een stukje gezonder!

 

3. Nooit meter fietsen met tegenwind

Fietsen met tegenwind is vervelend, dat geldt ook voor steile heuvels, met een elektrisch rijwiel heb je daar helemaal geen last meer van. Je moet wel trappen, maar dat gaat moeiteloos ongeacht de weersomstandigheden of het wegdek. De motor geeft je precies dat duwtje in de rug wat fietsen zeer aangenaam maakt.

 

4. Je kunt ook een elektrisch rijwiel leasen

Je kunt een elektrisch rijwiel kopen of leasen, wat het beste aansluit op jouw portemonnee. Het is slimmer om te kiezen voor kwaliteit dan voor goedkoop, je wilt immers meerdere jaren met plezier fietsen op jouw eBike. Als je niet eerst wilt sparen en ook niet een goedkoop elektrisch rijwiel wilt kopen die niet de kwaliteit biedt waar je naar zoekt, kun je kiezen voor elektrische rijwielen leasen.

 

5. Eenvoudig online vergelijken

Maak het jezelf makkelijk, en laat je niets aanpraten door gladde verkopers. Je kunt online elektrische rijwielen op je gemak vergelijken en zo een weloverwogen keuze maken. Kies voor een lichte of zware accu, meet de juiste framehoogte en stel jouw elektrisch rijwiel op maat samen. Er is voor iedereen een geschikte combinatie verkrijgbaar!

 

Wil je een elektrisch rijwiel kopen of leasen? Bekijk alle mogelijkheden bij Fast & Furious, de online webshop met de beste eBikes voor de laagste prijzen!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *